دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Mon, 6 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

چند سالی هست که کارشناس های حوزه دیجیتال درباره محبوبیت روزافزون ویدئو و سهم بالای آن از ترافیک اینترنت جهانی حرف های تکراری پشت سرهم ردیف می کنند. حالا همه ما به خوبی از موج محبوبیت فرمت ویدئو خبر داریم؛ چراکه در زندگی روزمره تقریبا همیشه و همه جا در حال تماشای ویدئو هستیم. فرقی ندارد پای کلیپ های آموزشی در میان باشد یا کمدی، در هر صورت ویدئو یکی از فرمت های محبوب برای تعامل با مخاطب هدف محسوب می شود. البته در این میان همه ویدئوهایی که در فضای آنلاین آپلود می شوند، گزینه های جذابی از آب درنمی آیند؛ چراکه پای سئو وسط است.

شاید پیش خودتان فکر کنید اگر ویدئوی بازاریابی یک برند به اندازه کافی جذاب و تعامل برانگیز باشد، دیگر هیچ مانعی پیش روی آن قرار نمی گیرد. خب در این صورت باید حسابی ناامیدتان کنیم؛ چراکه بدون تکنیک های سئو اصلا چیزی به اسم ویدئوی خوب وجود ندارد!

در حالی که همه بازاریاب ها به دنبال راهکارهایی برای تولید محتوای ویدئویی با استفاده از هوش مصنوعی یا حتی ادیت آن با ابزارهایی مثل پرمیر هستند، توجه به سئو به حاشیه رانده شده است. این در حالی است که اساسا همه چیز اول از همه با سئو شروع می شود. پس اگر فکر کرده اید بدون سئو شانسی برای تعامل با مخاطب تان دارید، سخت در اشتباهید. 

شما در این مقاله اول از همه با تعریف سئو ویدئو آشنا می شوید. بعد هم با اصول سئو آشنا می شوید. البته در این میان محور بحث بر روی تکنیک های کاربردی برای سئو ویدئو خواهد بود. خب این نقشه راه ما در ادامه است، بنابراین بد نیست کم کم کوله بارمان را جمع کرده و شروع به حرکت کنیم!

سئو ویدئو دقیقا چیست؟

راهنمای سئوی ویدئو

سئو ویدئو در ساده ترین شکل به فرآیند جذب بازدید بیشتر برای ویدئو اشاره دارد. در واقع شما در این فرآیند باید از تکنیک های مختلف به منظور دیده شدن بهتر ویدئوی تان بهره ببرید. از آنجایی که این تعریف تا حد زیادی کلی است، بد نیست کمی دقیق تر آن را زیر ذره بین ببریم. 

مطلب مرتبط: بازاریابی ویدئویی و معمای سئو

موتورهای جست وجو در طول سال های متمادی از الگوریتم های هرچه پیچیده تر به منظور نمایش محتوای مناسب برای کاربران بهره برده اند. دلیل این تصمیم از یکسو افزایش حیرت انگیز حجم محتوا در دنیای آنلاین و از سوی دیگر انتظار کاربران برای دسترسی سریع به محتوای مورد علاقه شان است. به همین خاطر استفاده از الگوریتم های پیچیده به مرور زمان بدل به امری رایج در دنیای کسب و کار شده است. به همین دلیل اگر فکر می کنید مسیر ساده ای برای بدل کردن ویدئوی تان به یک گزینه جذاب در پیش دارید، سخت در اشتباهید. در عوض همه چیز در این میان چالش‎برانگیز خواهد بود. 

سئوی ویدئو در واقع به شما برای آشنایی با الگوریتم موتورهای جست وجوی مختلف کمک می کند. آن وقت شما مسیر ساده تری برای اثرگذاری بر روی مخاطب هدف پیش رو خواهید داشت. ماجرا تازه جالب شد، نه؟

تکنیک های سئوی ویدئو

تکنیک های سئوی ویدئو

وقتی صحبت از سئوی ویدئو می شود، اغلب بازاریاب ها یاد یوتیوب می افتند. این در حالی است که به غیر از یوتیوب کلی گزینه دیگر نیز دم دست کاربران قرار دارد. امروزه اغلب شبکه های اجتماعی از فرمت ویدئو پشتیبانی می کنند. به علاوه، رقبای تازه ای نیز برای یوتیوب پیدا شده است بنابراین شما باید نگاه دقیق تری به این حوزه داشته باشید. این امر به شما فرصت تعامل مناسب با مخاطب تان را خواهد داد. 

ما در این بخش سعی می کنیم تکنیک هایی را بررسی کنیم که به درد هر نوع پلتفرم و کسب و کاری بخورد. پس اجازه دهید بدون هیچ اتلاف وقتی یک راست برویم سراغ اصل ماجرا.

ایجاد لینک های متعدد: دعوتی به سوی بازدید بیشتر کاربران

ایجاد لینک های متعدد

یکی از توصیه های کلیدی که در حوزه سئوی ویدئو باید همیشه یادتان باشد، مربوط به مسئله ایجاد لینک های متعدد است. از آنجایی که حرف مان کمی عجیب به نظر می رسد، اجازه دهید با یک مثال منظورمان را روشن کنیم. فرض کنید شما یک ویدئوی رسمی برای کمپین بازاریابی تان در پلتفرم ایکس طراحی کرده اید. در این صورت اضافه کردن لینک های مربوط به سایر محتوای ویدئویی تان در این پلتفرم یا حتی شبکه های اجتماعی دیگر گزینه ای هوشمندانه خواهد بود؛ چراکه به شما برای ترغیب مخاطب به تعامل بیشتر کمک خواهد کرد. این فرآیند از شما یک برند جذاب در نظر مخاطب هدف می سازد. این درست همان نکته ای است که باید به طور مداوم مدنظر شما قرار گیرد. 

گاهی اوقات کاربران برای تعامل بیشتر با یک برند فقط به یک بهانه ساده نیاز دارند. اگر شما این بهانه را به آنها بدهید، کارتان بی نهایت ساده خواهد شد. خب ایجاد لینک های متعدد و اضافه کردن آنها به عنوان ضمیمه به کپشن ویدئوی تان ایده چندان بدی نیست. اگر دقت کرده باشید، در یوتیوب و به طور کلی پلتفرم های ویدئومحور این کار بارها و بارها از سوی کسب و کارها روی می دهد. به همین خاطر شما از همین حالا می توانید خودتان را درگیر این فرآیند کنید. 

یادتان باشد،  لینک های شما باید ارتباطی با ویدئوی اصلی هم برقرار کند. به زبان ساده تر، قرار نیست هر نوع ویدئوهایی را با هم لینک کنید. اینطوری در نهایت کارتان حسابی به مشکل خورده و موانع زیادی در مسیر تعامل با مخاطب خواهید داشت. پس بهتر است قبل از اینکه الکی لینک های مختلف را کنار هم قرار دهید، کمی درباره ماهیت هر ویدئو نیز فکر کنید. اینطوری فرآیند ساده تری برای تعامل با مخاطب پیش رو خواهید داشت. 

یک ایده هوشمندانه در این میان تلاش برای گروه بندی دقیق ویدئوها در قالب پلی لیست است. این امر در پلتفرمی مثل یوتیوب از مدت ها قبل وجود دارد، اما درباره سایر گزینه ها هنوز در دست اقدام است. با این حساب می توانید به سادگی هرچه تمام تر پلی لیست های تان را در قالب لینک های مناسب در اختیار مخاطب قرار دهید. این امر انگیزه آنها برای مشاهده تعداد هرچه بیشتری از ویدئوهای شما را بی نهایت افزایش خواهد داد. 

مطلب مرتبط: سئوی یوتیوب با هدف بهبود رتبه ویدئوهای برند

انتخاب پلتفرم مناسب: گزینشی سخت!

انتخاب پلتفرم مناسب

چه کسی گفته تمام پلتفرم های دنیا به درد تک تک بازاریاب های فعال در عرصه کسب و کار می خورد؟ اصلا بازاریاب ها به کنار، تولیدکنندگانی مثل اینفلوئنسرها نیز نمی توانند همینطور بی مقدمه روی هر شبکه اجتماعی دست بگذارد. اصلا بر فرض که همه گزینه های موجود در بازار به دردتان می خورد، آیا وقت یا بودجه لازم برای تولید محتوا در تک تک آنها را دارید؟ این سوالی است که خیلی از کارآفرینان اصلا به طور جدی درباره اش فکر نمی کنند. 

ما در این بخش قصد داریم یک میانبر مناسب برای صرفه جویی در زمان و هزینه برندها به شما معرفی کنیم. از میان کلی شبکه اجتماعی که میزبان فرمت ویدئو هستند، شما باید دست به انتخاب بهترین گزینه ممکن بزنید. البته این بهترین گزینه از هر برندی به برند دیگری فرق دارد. پس فکر تقلب از روی دست برندهای دیگر را فراموش کنید. 

اول از همه شما باید سراغ مخاطب تان را بگیرید. خب مخاطب شما بیشتر در کدام پلتفرم ها حضور دارد؟ بی شک گزینه هایی مثل یوتیوب یا شبکه های اجتماعی بزرگ دنیا همیشه در صدر فهرست قرار دارند. با این حال معمولا برندهای عادی توانایی حضور در بیش از سه یا چهار تا پلتفرم را ندارند. به همین خاطر باید دست به انتخابی سخت بزنید. در اینجا شما با کلی گزینه گوناگون رو به رو هستید که شاید مورد پسند کاربران هم باشد. با این حال آن کانال های ارتباطی که طرفدار بیشتری دارد، در اولویت خواهند بود. 

بی شک یافتن پلتفرم های محبوب برای مخاطب هدف همیشه کار ساده ای نیست. درست به همین خاطر ما در روزنامه فرصت امروز معتقدیم شما باید اول از همه سراغ خودِ مخاطب بروید. اگر همین حالا مشتری وفادار دارید، بد نیست در قالب نظرسنجی از آنها درباره پلتفرم های مورد علاقه شان سوال کنید. این طوری اطلاعات دست اولی درباره اوضاع مخاطب دست تان آمده و با خیال راحت دست به انتخاب خواهید زد. ماجرا جالب شد، نه؟

استفاده از تامبنیل (Thumbnail) جذاب: همیشه اولین برخورد مهم است

استفاده از تامبنیل (Thumbnail) جذاب

در روابط اجتماعی همیشه اولین برخورد اهمیت بسیار زیادی دارد. درست به همین خاطر آدم ها سعی می کنند در اولین رویارویی رفتار حرفه ای و کاملا مودبانه ای از خود بروز دهند. مثلا خودتان وقتی برای اولین بار با دوست صمیمی تان آشنا شدید، چطور رفتار می کردید؟ بی شک نه خبری از شوخی های الان تان بود و چه بسا کلی رودربایستی هم داشتید. با این حال اگر برخورد اولیه آدم ها با هم خوب باشد، روابط شان ادامه دار خواهد بود. این در حالی است که یک برخورد اولیه بد همه چیز را به هم می ریزد. این دقیقا همان اتفاقی است که خیلی وقت ها برای برندها روی می دهد.

مطلب مرتبط: 6 اصل تولید محتوای ویدئویی به سبک حرفه ای ها

چند بار تا حالا فقط به خاطر اینکه اولین برخوردتان با یک مشتری ایده آل نبوده، شانس فروش محصولات را از دست داده اید؟ خب این ماجرا درباره شبکه های اجتماعی نیز مصداق دارد. اگر شما در شبکه های اجتماعی رابطه درستی را با مخاطب شکل ندهید، برای همیشه از دست شان می دهید. آن وقت دیگر حسرت خوردن هیچ فایده ای نخواهد داشت. 

توصیه ما در این بخش تلاش برای ارتباط بهتر با مخاطب هدف در قالب طراحی تامبنیل های جذاب است. تامبنیل در واقع آن تصویر اولیه ای است که از ویدئوی تان، قبل از کلیک کردن کاربران روی آن، نمایش داده می شود. خب این تصویر هم قابل شخصی سازی است. پس نباید چنین فرصتی برای اثرگذاری بر روی مخاطب را به همین سادگی از دست بدهید؛ چراکه به شما فرصت بسیار خوبی برای تعامل با مخاطب هدف خواهد داد. 

یک برخورد اولیه خوب و استاندارد به شما این فرصت را می دهد تا چشم انداز بی نهایت وسیعی از تعامل با مخاطب هدف را پیش روی خود ترسیم کنید. به علاوه، برای مخاطب نیز مشاهده سایر ویدئوهای شما وسوسه برانگیز خواهد بود. درست به همین خاطر باید همیشه خود را آماده تعامل با مخاطب نگه دارید. برای این کار اصلا لازم نست دائما سراغ گرافیست های حرفه ای را بگیرید. در عوض خودتان به کمک هوش مصنوعی می توانید تامبنیل طراحی کنید. فقط یادتان باشد، تامبنیل های شما باید به اندازه کافی شخصی سازی شده باشد، وگرنه حالت کلیشه ای پیدا کرده و مخاطب زیادی را به خود جلب نخواهد کرد. 

یک تامبنیل خوب باید اول از همه ذهن مخاطب را درگیر کند. این یعنی شما نیاز دارید در یک تصویر ساده تعریفی تا حد امکان جامع درباره ماهیت کل ویدئو ارائه دهید. فقط در این صورت شانسی برای دیده شدن در کنار کلی رقیب دیگر خواهید داشت. شما را نمی دانم، ولی من که تا تامبنیل یک ویدئو به اندازه کافی جذاب نباشد، اصلا روی آن کلیک نخواهم کرد. این داستان بسیاری از ویدئوهای ناکام مانده در دنیای یوتیوب و دیگر شبکه های اجتماعی است. 

استفاده از کپشن کوتاه: مختصر و مفید بنویسید

استفاده از کپشن کوتاه

ویدئوها بدون توضیحات متنی مثل کسانی هستند که حین رانندگی گواهینامه شان را خانه جا گذاشته اند. خب در چنین شرایطی اگر پلیس جلوی آدم را بگیرد، حسابی به دردسر خواهد افتاد. کپشن ها هر چقدر هم که کوتاه باشند، باز به عنوان شناسنامه محتوای ویدئویی ایفای نقش می کنند. این یعنی شما باید حواس تان به تمام جزییات ماجرا باشد. 

خیلی از بازاریاب ها دوست دارند کلی درباره ویدئوی شان حرف زده و آن را بدل به یک شاهکار تمام عیار کنند. اگر شما هم چنین ایده هایی در سر دارید، باید همین حالا دور کپشن نوشتن را خط بکشید؛ چراکه توضیحات متنی طولانی برای ویدئو هیجان آن را از بین می برد. به همین خاطر باید همیشه در نهایت اختصار متن تان را طراحی کنید. اینطوری اندک حوصله ای برای مخاطب به منظور مشاهده ویدئوی تان باقی خواهد ماند. 

یادتان باشد، شما نمی توانید بدون توجه به تمام نکات مربوط به سئو محتوا دست به تولید ویدئو زده و انتظار واکنش های مناسب را داشته باشید. حتی خودِ ویدئوها هم نباید خیلی طولانی باشد. خب مخاطب این روزها حوصله زیادی ندارد، به ویژه اگر پای محتوای بازاریابی در میان باشد!

دلیل بی انگیزگی مخاطب برای مرور محتوای بازاریابی هرچه باشد، شما نباید شعله آن را بیشتر کنید. در عوض بهتر است از کپشن های کوتاه برای کارتان استفاده کنید. اینطوری الگوریتم شبکه های اجتماعی نیز واکنش بهتری نسبت به شما خواهد داشت. پس منتظر چه هستید؟ 

همین حالا روند کپشن نویسی تان را کمی هم که شده تغییر دهید. این امر به شما کمک خواهد کرد تا اثرگذاری بهتری بر روی مخاطب هدف داشته باشید. پس بهانه تراشی را کنار گذاشته و در ادامه کپشن های طولانی تان را تا جای ممکن خلاصه کنید. 

سخن پایانی

سئوی محتوای ویدئویی

سئوی ویدئو فرآیندی است که به بازاریاب ها برای افزایش بازدید ویدئوهای شان کمک می کند. حالا شما با این فرآیند به خوبی آشنا شده و آمادگی لازم برای نقش آفرینی در این حوزه را دارید. پس بد نیست از همین امروز کارتان را شروع کرده و تخته گاز به سمت بازدید بیشتر ویدئوهای تان بروید. 

مطلب مرتبط: تمام آن چیزی که تازه کارها باید در رابطه با سئو یوتیوب بدانند

یکی از اشتباهاتی که بسیاری از بازاریاب ها هنگام سئوی محتوای ویدئویی مرتکب می شوند، تصور یکسان بودن فعالیت در این حوزه با سئو مربوط به متن است. قبول دارم بخش های مختلف دنیای سئو شباهت های زیادی به هم دارد، اما قرار نیست همه چیز را بی نهایت ساده انگارانه دنبال کنیم. در عوض بهتر است کمی هم که شده به فکر جزییات ماجرا باشیم. ما در این مقاله سعی کردیم با نگاهی نسبتا سختگیرانه شما را به مفهوم سئوی ویدئو آشنا کنیم. من و همکارانم در روزنامه فرصت امروز امیدواریم این مقاله مقدمه ای برای آشنایی و استفاده شما از سئوی ویدئو باشد. مثل همیشه اگر سوالی درباره نکات مورد بحث در این مقاله داشتید، ما همیشه از دریافت نظرات و سوالات تان خوشحال شده و به آنها جواب خواهیم داد. 

منابع:

https://neilpatel.com

https://www.semrush.com

برچسب ها : بازاریابی و فروش
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/UcKOFSqE
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیک
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه